Fusie makelaars klassieke schepen

Geplaatst in Nieuwsberichten op 30-10-2010 door Sjoerd Kampen.

Persbericht Vinkeveen/Warten, 27 oktober 2010

Na een vruchtbare periode van samenwerking zijn Boten en Meer en Scheepszaken Makelaardij gefuseerd.

De verkoop van traditionele schepen wordt geheel ondergebracht bij Scheepszaken, waarin voortaan de beide scheepsmakelaars werkzaam zijn. Met elkaar bieden de makelaars expertise van een breed scala van schepen: plat- en rondbodems, kotters, klassieke jachten en voormalige beroepsschepen. Scheepszaken krijgt de beschikking over een sfeervolle verkoophaven in de oude haven van Warten, met een capaciteit van 50 schepen. In het voormalige hellinggebouw wordt het Trefpunt voor Traditionele Schepen gevestigd. Hier worden de activiteiten van Boten en Meer op het gebied van scheepsonderdelen, -accessoires en kleine bootjes gecontinueerd.

Samenwerking met Goliath, voor een drievoudig resultaat. Bovendien is een samenwerking aangegaan met Scheepsmakelaardij Goliath, waarbij de makelaars de verkoopportefeuilles combineren. Hierdoor ontstaat een unieke collectie, met een ongekende omvang van 200 klassiekers. Deze verkoopvloot wordt tevens aangeboden door een twintigtal makelaars, die deelnemen in Goliath. Er zijn ook vestigingen in België en Duitsland. Trefpunt voor Klassieke Schepen in Warten: het hele jaar Klassieke Boot Show. De drie betrokken scheepsmakelaars organiseerden op 18 en 19 september een Boot Show, met 40 schepen in de leeftijd van 10 tot 110 jaar. Dit voorproefje bleek succesvol – voortaan is er het hele jaar een permanente Klassieke Boot Show!

In Warten vinden geïnteresseerden in het informatiecentrum een totaal aanbod van 200 traditionele schepen, in de haven kunnen tientallen schepen worden bezichtigd. Bezoekers kunnen hier naar hartelust rondstruinen tussen de fraaie scheepsaccessoires, of heerlijk bijkomen in café-restaurant 't Skûthûs. Bovendien zijn er regelmatig activiteiten, zoals praamrondvaarten naar het natuurgebied De Alde Feanen. In het Trefpunt voor Traditionele Schepen is veel te zien en te beleven!

Informatie: Scheepszaken Warten, Auke van der Meer 06 533 372 67

Scheepszaken Vinkeveen, Elsbeth Herinckx 0297 266 115