Man overboord ! zeiljacht gestrand bij Castricum

Geplaatst in Nieuwsberichten op 24-06-2012 door Sjoerd Kampen.

Dan sluit je je aan bij Goliath in het voorjaar als nieuwe makelaar en krijg je je 1e schip in de bemiddeling op 25 april 2012 en strandt het schip op vrijdagmiddag 22 juni 2012 op de kust met grote gevolgen. Einde schip. Einde bemiddeling. Gelukkig loopt het allemaal op het nippertje goed af. Lees het verslag van de KNRM. Het bordje TE KOOP hangt nog in de stuurboord verstaging. Kan er wel af worden gehaald. Hierbij de link naar de klassieke houten Admiraalsloep van 9.00.

http://www.scheepsmakelaardijgoliath.nl/?location=details&id=4162

Klik voor de foto’s de link van het verslag van de reddingsbootmaatschappij.

http://www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/egmond-aan-zee/reddingrapporten/?contentID=6AA5B3B0

Man overboord ! zeiljacht gestrand bij Castricum
Egmond aan Zee, 22 juni 2012

Bij het Kustwachtcentrum kwam vanmiddag rond 15.00 uur de melding binnen dat een 60-jarige man overboord was geraakt op de Noordzee nabij Castricum.

Gelijk wordt alarm gemaakt voor de bemanning van de KNRM reddingboten Koos van Messel (IJmuiden), Donateur (Wijk aan Zee), Adriaan Hendrik (Egmond aan Zee) evenals de Castricumse Reddingsbrigade en een Offshore SAR helikopter.

Met de grootste spoed wordt de reddingboot Adriaan Hendrik naar zee gereden en gelanceerd, de harde zuidwestenwind windkracht 7 zwepen de golven op tot een hoogte van ruim 3 meter, en maken er geen gemakkelijke tocht van.

Al snel na het alarm wordt de drenkeling gevonden door een snelle reddingboot van de Castricumse Reddingsbrigade. De man is zwaar onderkoeld en wordt naar een gereed staande ambulance gebracht.

Inmiddels is het zeiljacht waarvan de man overboord is geraakt gestrand aan de noordzijde van Castricum. De collega zeiler bevindt zich nog aan boord en heeft een hoofdwond, ook deze man wordt overgedragen aan de mensen van de ambulance dienst.

Omdat het zeiljacht tussen de banken is verdaagd tot bijna op het strand, kan de Adriaan Hendrik het jacht niet meer kan bereiken.

De bemanning van het eveneens toegesnelde kusthulpverleningsvoertuig gaat gehuld in overlevingspak aan boord van het jacht om het te inspecteren op eventueel opgelopen averij. Gezien de hoeveelheid water die in de romp staat is het niet ondenkbaar dat het jacht is lek geslagen.

Met behulp van de lier wordt het jacht wat hoger op het strand getrokken. Om 18.00 uur staan de Adriaan Hendrik en het KHV weer uitruk gereed in het boothuis.

Op dit moment kunnen we alleen maar raden wat er vanmiddag aan boord van het jacht is gebeurd, wel is zeker dat beide mannen door het oog van de naald zijn gekropen !